No products in the cart.

FAQ

Online Programma
Mindful met je Peuter

Q: Heb ik ervaring nodig met mindfulness?

A: Nee, de training is geschikt voor mensen die nog geen ervaring hebben met mindfulness.

Q: Ik heb al (veel) ervaring met mindfulness, is de cursus dan nog wat voor mij?

A: Ja, omdat je de beoefening van mindfulness leert toe te passen in je gezinsleven, is de training ook nuttig voor mensen mét mindfulness-ervaring.  

Q: Hoeveel tijd ben ik kwijt met de cursus?

A: Ongeveer wekelijks ben je een half uur/uur bezig met de uitleg van die week en de bijbehorende oefeningen. De rest van de week mag je dagelijks oefenen met wat je die week geleerd hebt. 

Q: Worden er opvoedingsadviezen gegeven?  

A: Bij mindfulness wordt ervan uitgegaan dat wanneer je je rust hervindt, je in contact bent met jezelf en goed naar je peuter kijkt, je meestal wel weet wat het beste is om te doen voor jouw kind. Dat er niet een standaard oplossing is voor bepaalde problemen, maar dat deze kan wisselen tussen ouders en kinderen en ook van het specifieke moment afhangen.

Q: Ik heb reeds het Online Programma Mindful Parenting, is deze cursus dan nog wat voor mij?

A: Ja, sommige opdrachten/meditaties komen overeen met het programma Mindful Parenting (met name de eerste 4 modules), maar de psychoeducatie verschilt enorm. Het hele programma is echt geschreven voor de omgang met je peuter. Je krijgt 50 procent korting als je mindful parenting programma ook hebt gekocht.

Online Programma
Mindful Parenting

Q: Hoeveel tijd kost het programma?

A: De tijdsinvestering is per module afhankelijk, maar gemiddeld een half uur/ een uur per module (te verdelen over de week). Je kun het programma geheel in je eigen tijd doen en tempo doen en dus helemaal inplannen zoals het jou uitkomt. Ik zou je wel willen adviseren om de modules in de aangegeven volgorde te doen en maximaal twee weken tussen de verschillende modules laten zitten, zodat de kennis en ervaring van de vorige modules niet wegzakt. Maar voldoende tijd tussen de modules vind ik ook belangrijk, zodat je echt de tijd hebt om de oefeningen in die week te herhalen en wat je hebt geleerd te laten landen. Dus mijn advies zou zijn per week een of maximaal twee modules. Maar kijk vooral wat jou uitkomt, want ik weet hoe het is om een druk gezin te hebben en daarom heb ik de cursus zo gemaakt dat je het volledig in je eigen tempo kunt doen. 

Q: Moet ik de cursus samen met mijn partner doen?

A: Nee, dat mag uiteraard wel en dan heb je 2 voor de prijs van een:).

Q: Ik heb nog nooit gemediteerd en ik denk dat ik het niet fijn vind. Heeft de cursus dan wel nut?

A: Het maakt voor deze cursus niet uit dat je nog nooit hebt gemediteerd en/of dit eigenlijk helemaal niet prettig vindt. Alles wat je ervaart is oké: er is geen goed of fout. Ik ga je stap voor stap bij de opdrachten begeleiden. De meditaties zijn bedoeld om de stresssignalen van het lichaam te gaan herkennen.

Q: Hoe lang heb ik toegang tot het programma?

A: De modules staan nog minimaal een jaar online. 

Q: Is de online Mindful Parenting cursus een vorm van therapie of een vervanging voor een medische behandeling?

A: Nee. Het is een begeleiding naar zelfbewustwording, maar niet bedoeld als een vervanging voor (een) therapie of een andere medische behandeling. Iedere wijziging of stopzetten van een therapeutische, psychologische, psychiatrische of andere medische behandeling dient te geschieden onder toezicht en begeleiding van de behandelend medisch specialist.

Q: Mijn vraag staat er niet bij.

A: Neem in dat geval heel graag contact met mij op.

Yoga abonnementen

Q: Kan ik een proefles volgen?

A: Ik werk niet met proeflessen. In plaats daarvan kun je een les volgen en achteraf besluiten of je een abonnement wilt afsluiten of toch een losse les wilt afrekenen.

Q: Wat neem ik mee naar een yogales?

A: Er zijn matjes, dekens, kussens en blokken aanwezig. Door de maatregelen omtrent Corona adviseer ik zoveel als mogelijk je eigen spullen mee te nemen.

Q: Mag ik bij een yoga abonnement van 1 x per week wisselen tussen woensdag (yin) en donderdag (hatha)?

A: Ja dat is absoluut geen probleem.

Q: Kan ik een gemiste les inhalen?

A: Ja dat kan wanneer het in diezelfde maand is, per maand gaan de nieuwe abonnementen in.

Q: Ik heb een blessure kan ik met de les meedoen?

A: Neem altijd eerst contact hierover op met je behandelend arts. Indien hij/zij akkoord is, breng mij dan graag op de hoogte van je klachten zodat ik er rekening mee kan houden.

Q: Hoe zeg ik mijn abonnement op?

A: Je kunt opzeggen wanneer je wilt vóórdat de nieuwe maand begint.