No products in the cart.

Mindful Parenting

Bedrijvigheid - By Charly

Deze maand schuiven we voor de rubriek Bedrijvigheid aan bij Charlotte le Conge Kleyn (37). Een drukke moeder van 4 zoons, die als geen ander weet hoe lastig het kan zijn om als werkende ouder alle ballen in de lucht te houden. En precies daarom is zij zich gaan specialiseren in methodes die zorgen voor minder stress en meer rust binnen het ouderschap. Haar kennis en ervaringen deelt zij via haar platform mindfulparenting.nl en de app ‘by Charly’. Naast oprichtster van by Charly, is Charlotte schrijfster en bedenkster van het boek ’t Maanemannetje en geeft ze twee keer per week yogalessen in het dorp.

Charlotte werkte als bedrijfsjurist bij Endemol toen ze binnen 3,5 jaar moeder werd van zoons James (7), Julius (5) en tweeling Oliver en Charly (4). Zij weet dus als geen ander hoe lastig het kan zijn om te balanceren tussen werk en gezin. “Ik heb me in die tijd vaak afgevraagd ‘wat kan ik doen om het hoofd boven water te houden?’ Yoga en ademhalingsoefeningen hielpen mij daarbij.” vertelt Charlotte. Na de geboorte van de tweeling is Charlotte zich steeds meer gaan verdiepen in methodes die kunnen helpen om het functioneren van een gezin te verbeteren. Tijdens Corona besloot ze uiteindelijk het roer om te gooien, zegde haar drukke baan als bedrijfsjurist op en schoolde zich om tot gecertificeerd Mindful Parenting Coach. By Charly was een feit.

Charlotte ontwikkelde een online programma Mindful Parenting, goot er naar eigen zeggen ‘een hip sausje’ overheen en maakte het toegankelijk voor een breder publiek. Op haar site mindfulparenting.nl beschrijft Charlotte heel duidelijk wat het nu precies inhoudt: “Mindful Parenting gaat uit van praktische oefeningen die je direct binnen het gezin kunt toepassen. Het is een combinatie van psycho-educatie met bijvoorbeeld meditaties of ademhalingsoefeningen. Door middel van dit soort oefeningen komen ingeslopen gedragspatronen aan het licht en kun je met aangereikte tools weer (meer) balans creëren binnen je eigen gezin.”

Tijdens haar coachings kwam Charlotte erachter dat die ingeslopen gedragspatronen vaak weer terug te herleiden zijn naar je eigen jeugd. De manier waarop je zelf bent opgevoed en dat wat je van je eigen ouders en (soms zelfs) voorouders hebt meegekregen, kan vaak weer onbewust doorwerken in jouw eigen gedragspatronen. Met behulp van een familieopstelling kan je hier inzicht in krijgen. En alleen al dat inzicht werkt vaak heel bevrijdend. “Bewustzijn is een deel van de oplossing”, zegt zij daarover. Daarom besloot Charlotte zich ook hierin te verdiepen en is zij inmiddels gecertificeerd trainer in Familieopstellingen.

Met haar online cursussen en meditaties heeft zij inmiddels honderden ouders bereikt. Dilemma’s waar haar cliënten mee zitten gaan vaak over moeilijk grenzen aangeven, geen nee kunnen zeggen, kort lontje of moeite om echt verbinding te maken met hun  kind. Met haar specialisatie in zowel Mindful Parenting als het doen van familieopstellingen kan Charlotte daar heel goed bij helpen.

Haar nieuwste product is haar boek ’t Maanemannetje waarin zij kindermeditaties verwerkte. De uitkomst van een jarenlange droom. “Hiermee leren kinderen door meditatie en gebruik van de ademhaling om te gaan met allerlei prikkels van binnen- en buitenaf en vooral om kind te blijven.” “Ik geloof in de werking en kracht van meditatie. De rust die je daarmee creëert. Je leert zo om afstand te nemen van je gedachten”,  zegt Charlotte tot slot. Het is niet altijd makkelijk om je daaraan over te geven, want je bent op een bepaalde manier gewend aan prikkels, maar een goede begeleiding kan je daarbij helpen en heel veel rust en kracht geven.

                                                                                                                  A.F.

 

De online publicatie lees je hier:
Link

Door: Astrid Fremeijer