No products in the cart.

Mindful Parenting

Online Cursus Mindful Parenting Gemeente Rotterdam

Woon of werk je in de gemeente Rotterdam en heb je kinderen? En is het soms wat teveel in je gezin? Draai(de) je overuren? Of liepen / lopen werk en privé te veel door elkaar heen? Logisch dat je je niet fijn voelt of voelde – en dat kan soms nog maanden nasudderen. In deze online training mindful parenting leer je omgaan met de dagelijkse hectiek van het ouderschap, bewuster op te voeden en meer te genieten van het ouderschap. 

Wat leer je in de online cursus?

In deze bewezen effectieve training (evidence based) gaat het niet om de theorie maar vooral om het ‘doen’ en het eigen maken van de theorie:

  • Je staat stil bij de stress en de dagelijkse hectiek van het ouderschap.
  • Je traint je vermogen om minder te reageren vanuit automatische reactiepatronen en meer met bewuste aandacht aanwezig te zijn bij de opvoeding van je kinderen.
  • Ook oefen je hoe je effectiever kunt omgaan met je eigen emoties.

Online

Je volgt de training via je eigen computer of laptop, op een plek die jij wilt. Er is veel ruimte voor interactie: je krijgt opdrachten en gaat daarmee oefenen. Ook kun je reageren op stellingen en uiteraard vragen stellen en ervaringen uitwisselen met de andere deelnemers (maximaal 8).

Ook thuis oefenen

Daarnaast ga je thuis oefenen. Je wilt immers je gedrag veranderen en daar hoort oefenen bij. Hoe meer je oefent, hoe meer winst voor jezelf.

Wat levert het op?

Na het volgen van de training:

  • Kun je meer genieten van het ouderschap.
  • Ben je meer in het moment aanwezig.
  • Ben je meer accepterend en minder oordelend in opvoedsituaties. 

** Deze cursus is uitsluitend bedoeld voor mensen met kinderen die wonen of werken in de gemeente Rotterdam. De cursus is gratis, omdat deze door de gemeente wordt gesubsidieerd.** 

De online aanmelding doe je hier via Indigo West:
Link