No products in the cart.

Mindful
Parenting

‘There is no greater burden on a child than the unlived life of a parent.’ ~ Jung

Voor veel ouders zijn hun kinderen het mooiste wat er is. Maar het opvoeden van kinderen kan ook lastig of veeleisend zijn. Elk kind en elke levensfase heeft weer nieuwe uitdagingen. Veel ouders streven naar perfectie, maar ervaren ook stress in de opvoeding van hun kinderen. Deze stress heeft vaak verschillende oorzaken: te weinig tijd voor zichzelf, moe of uitgeput zijn, het gevoel er alleen voor te staan, relatieproblemen, drukte op werk etc. Daarnaast kan het zijn dat je kind een beperking heeft of woedeaanvallen, slecht slaapt etc. Allerlei redenen die stress kunnen veroorzaken bij ouders.

Wat is Mindful Parenting?

We kunnen allemaal een boek kopen over hoe we moeten opvoeden.
Maar wanneer er sprake is van stress dan vergeten we al deze prachtige opvoedingsvaardigheden. Onder invloed van stress zijn we makkelijk geneigd om onze zelfbeheersing te verliezen.

Mindful parenting is dan ook geen cursus waarbij je leert hoe je moet opvoeden, maar waarbij je leert bewust te worden van automatische reactiepatronen en waarbij het verminderen van de stress centraal staat. Hoewel het gedrag van een kind de belangrijkste bron van stress kan zijn binnen het gezin, is het de stress die het bij de ouder(s) veroorzaakt waarmee we gaan werken. Hierdoor zie je vaak het gehele functioneren van een gezin verbeteren.

Mindful Parenting is een wetenschappelijk onderzochte methode die mindfulness integreert in de opvoeding.

Mindful Parenting is een methode om stress in de opvoeding en impulsieve reacties te herkennen, te begrijpen en te verminderen door middel van praktische uitleg, concrete oefeningen en meditaties. Van “doen” naar “zijn”.

Wil je ook bewuster opvoeden en minder stress?