No products in the cart.

Familieopstellingen

‘The wound is not my fault. But the healing is my responsibility’ ~ Marianne Williamson

Soms loop jij of je kind in het leven of binnen het ouderschap ergens tegenaan en is het lastig om dat patroon of die blokkade te veranderen of te doorbreken.

Bijvoorbeeld:

  • Gevoelens van boosheid, agressie, verdriet, angst, etc.;
  • Gedrag waarbij je het gevoel hebt dat het niet van jou (of van je kind) is;
  • Het ‘botsen’ tussen gezinsleden;
  • Moeilijk kunnen verbinden met anderen (relaties), jezelf of het leven (je staat niet in je ‘kracht’);
  • Geen grenzen kunnen stellen;
  • Het gevoel niet gezien te worden of het gevoel er niet bij te horen;
  • Altijd de controle willen behouden, alles goed willen doen etc. etc.

Patronen in het leven zijn vaak terug te brengen naar je familiesysteem van herkomst. Het kan in dat geval helpend zijn om aan de slag te gaan met systemisch werk, een familieopstelling.  

De basis van je leven wordt gevormd door je familie. Al deze mensen en gebeurtenissen (zoals oorlog, abortus, vroegtijdig overlijden, echtscheiding etc.) hebben, vaak onbewust, een stempel op jou achtergelaten. Van generatie op generatie zijn er in jouw familie patronen doorgegeven.

Tijdens een familieopstelling is het mogelijk om een (onbewuste) dynamiek zichtbaar te maken en patronen met behulp van interventies te doorbreken. Door dit soort patronen te doorbreken, doorbreek je het ook voor de volgende generatie.

‘When we heal ourselves, we heal the next generation that follows. Pain is passed through the family line until someone is ready to feel it, heal it and let it go’

Goed om te weten, is dat je familie niet aanwezig hoeft te zijn bij een familieopstelling en je vraag ook niet over familiethema’s hoeft te gaan.

Ik ben gecertificeerd trainer, opgeleid door Elmer Hendrix, Instituut voor Systemisch Werk.