No products in the cart.

kinderboek

Leesvoer: 't Maanemannetje van Charlotte le Conge Kleyn

Bedtijdverhaaltjes; het voorlezen is een mooi ritueel dat goed past voordat je kleintje gaat slapen. Zowel jij als je kroost hebben vast een favoriet boek. En nee, het is niet vreemd als je dat boek 300 keer moet voorlezen. Vertrouwd is fijn. Afgelopen kerst viel het hagelnieuwe boek ‘t Maanemannetje‘ van Charlotte le Conge Kleyn op de deurmat en oh… Wat een geweldig, prachtig boek is dat. We vertellen je er graag meer over.

Kindermeditatie: zo creëer je een magisch ‘ouder – kind’ moment

Als er iemand een kinderboek moest schrijven dan was het Charlotte wel, in onze ogen. Als moeder van vier zoons, yoga teacher en mindful parenting coach heeft ze aardig wat kennis opgedaan. Haar missie is om meer bewustzijn en balans binnen gezinnen te creëren. Ze heeft 10 jaar als advocaat gewerkt en was dus erg goed om alle ballen in de lucht te houden. Alleen is dit niet altijd even effectief. Daarom ging Charlotte op zoek naar methodes die zorgen voor minder stress. En zo geschiedde.

't Maanemannetje

Het is het verhaal wat zij zelf elke avond aan haar vier zoons vertelde. Haar kinderen bleven om het verhaal vragen, want het had iets magisch; een maanemannetje dat met een trap jouw slaapkamer binnenkwam. Wij snappen dat en gingen zelf ook helemaal op in het verhaal toen we het voorlazen. ‘t Maanemannetje leert je niet alleen over de maan en het universum, maar ook over mediteren, hoe je moet ademhalen en hoe je kunt omgaan met bepaalde emoties en gedachten.

Inclusief kindermeditaties

Maar wat ‘t Maanemanntje misschien wel nog unieker maakt is dat je een app kunt downloaden waarop meditaties voor kinderen staan die aansluiten bij het verhaal. In het boek vind je QR-codes die je kunt scannen en zo kom je in de meditatie terecht. Charlotte sprak het zelf in en haar stem is heerlijk om naar te luisteren, dus voor je het weet ligt jouw kind op een oor. Inclusief jijzelf. Het boek sluit af met een slaapliedje waardoor een liefdevol slaapritueel tussen ouder en kind wordt gecreëerd. Echt een dikke aanrader! Zeker met die meditaties erbij, wordt het een hele ervaring. En hadden we het al gehad over de prachtige illustraties van Hansje Guurink? Een droom an sich.

De online publicatie lees je hier
Door: Florine Duif