No products in the cart.

Mindful Parenting

Hart & ziel: Charlotte le Conge Kleyn

Hoe komt een advocaat en bedrijfsjurist ertoe om het roer helemaal om te gooien? Charlotte (35) heeft het gedaan en is er heel erg blij mee! “Wat mijn droom is? Ik ben heel tevreden en gelukkig met mijn gezin, mijn bezigheden, mijn huis en we zijn allemaal gezond. Ik leef mijn droom!”

De laatste vijf jaar werkte Charlotte bij Endemol als bedrijfsjurist. Daarvoor had ze gewerkt als advocaat. Intensieve banen, waarbij ze om de werkdruk beter aan te kunnen was begonnen met yoga. Toen ze Willem ontmoette, wilden ze allebei graag een groot gezin. Dat dat zó snel zou kunnen gaan wist ze niet. Inmiddels hebben ze vier zoontjes: James (5), Julius (3) en de tweeling Oliver en Charly (2). Binnen 3,5 jaar hadden ze hun grote gezin! 

Yoga bleek intussen zo prettig en inspirerend, dat ze besloot om haar werk te combineren met een vierjarige yoga-opleiding in Naarden. Inmiddels is dat uitgegroeid tot haar droom, haar passie en nu ook haar werk. Ze heeft diverse andere opleidingen gedaan, van het een kwam het ander. Vanaf de zomer van 2020 gaf ze yogalessen op Slotzicht en in de Kippenschuur. “Ik hoefde geen reclame te maken, steeds meer vrouwen meldden zich aan om mee te doen”. In december 2020 heeft ze de opleiding ‘mindful parenting’ afgerond: “dat is geen opvoedmethode, maar je leert er bewust te worden van de stress die je zelf ervaart en de reacties die dat veroorzaakt in het contact met je kind. Dat bewustzijn zorgt ervoor dat je niet op de automatische piloot impulsief reageert, maar veel meer rust in jezelf voelt. Daardoor breng je ook meer rust in het gezin zodat iedereen zich er beter bij voelt.”

In januari 2021 heeft ze definitief haar werk bij Endemol gestopt. En onlangs heeft ze haar website gelanceerd, mindfulparenting.nl! Vol trots vertelt ze: “mijn aanbod bestaat uit drie pijlers: yogalessen, coaching en mindful parenting. Er zijn modules, online lessen die je thuis kunt doen en oefenen. De yoga kan in een groep maar ook individueel gevolgd worden, en ik kan ook zwangerschapsyoga geven. De coaching is individueel. Ik richt me vooral op moeders, maar vaders zijn ook welkom. Alles draait om bewust ouderschap.”

Haar motivatie voor deze ommezwaai in haar leven is duidelijk: “Ons drukke gezin kan ik beter aan met yoga en andere technieken en inzichten die ik geleerd heb. Ik vind het fijn om mijn kennis en ervaring over te brengen aan andere ouders, die natuurlijk tegen dezelfde dingen aanlopen. Op deze manier kan ik dicht bij mezelf blijven, voor mij is er nu een goed evenwicht tussen energie krijgen en energie geven.”

 

M.S. 

De online publicatie lees je hier:
Link

Door: Margot Sedelaar